tragedi di pagi hari...

Tuesday, March 8, 2011

pagi2 lagi da berlaku satu peristiwe yang menyayat hati gak la before aku gerak sampai ke kelas pagi ney (awal aku gerak g kelas ariney...hahah). mane tak nye, pagi2 satu nyawe da melayang dek ketidakadilan pertimbangan satu nyawe bergelar manusie.


kisahnye lebey kurang cam ney. pagi2 tadi mase aku nak kua g bilik air nak mewangikan diri sebelum ke kelas, ade la sekor anak kucing ney memekak gile. xtau die carik ape. maybe die terpisah ngan mummy die kot. tu pasal die bising. dari aku masuk bilik air sampai da kua bilik air still jugak berbunyik. ade la gak 20 minit lebey kurang aku kat dalam bilik air uh. aku da siap pakai baju pe sume, aku gerak r meninggalkan bilik ngan berat hatinye. pasal mate aku rase berat gile pagi2 ney. da la xberape besar pembukaan mate aku ney, bile tambah berat setan2 yang dok bergayut kat depan mate ney, makin kecik la pembukaan mate aku ney. senang citer, makin sepet la kan. tapi still buley nampak sekeliling aku ngan jelas la. hohoh

mase aku kua dari bilik uh, anak kucing ney lari2 kejar kat aku. aku pun macam layankan gak la. jiwe penyayang ney ngan binatang. nak2 kucing. memang aku cukup sayang. aku ingatkan die sekor jep. pada firasat aku mule2 tadi, aku ingat die terpisah dari famili die. tup2 sampai kat tangge, ade lagi sekor anak kucing. kire adik beradik die la. yang sekor ney duduk diam jep. mungkin sebab pagi2 tadi sejuk dek ujan yang mencurah2 malam tadi (tu sebab ak rase berat je mate nak g kelas pagi2 ney...sejuk kot, kalau sambung tido kompem oosssemmm =P).

pas uh aku pun turun je la dari blok ikot tangge uh. even ade lift, tapi aku memang bese turun dari bilik ikot tangge. tingkat 3 jep pun. tinggi mane la sangat siap nak berlift bagai. lagi pun nak jage fitness katenye.<--buley jalan itu statement. mase turun uh ade sorang makcik cleaner dok sergah kucing ney. maybe pasal die bising sangat kot. padahal yang bising uh sekor jep. aku bia je la ape yang makcik uh buat. sampai kat level 2, aku denga bunyik bende jatuh kat lantai belakang aku. tem aku turun uh tadi, aku still denga makcik uh dok menghalau kucing2 tadi. bile aku toleh belakang, aku tengok anak kucing yang dok diam kat tangge tadi uh yang jatuh. terbaring kaku. die menggelupur ke pe aku xperasan la. kalau tengok ketinggian, setingkat jep pon, xkan la buley mati. untuk info, anak kucing ney umo die lebey kurang 2 ke 3 bulan. besa mane la sangat kan.

aku da rase serbe salah. dalam pale aku dok ligat nak g setle itu kucing o g kelas jep tanpe ape2 further tindakan kat kucing uh. kot la ley selamatkan nyawe die, wat CPR ke ape ke kan. hohoh. last2 aku nekad teroskan jep niat nak g ke kelas pasal da lambat. ad 5 minit jep lagi before kelas start. awal la sangat g kelas. huhuh~

mase dalam kelas uh aku dok terbayang jep anak kucing uh tadi. rase kesian. kecik2 lagi da jumpe ajal. makcik uh pun satu hal. entah ape yang die buat sampai melompat anak kucing uh. hmmm

mase balik dari kelas tadi, aku lalu kat tempat kejadian, kot la bangkai kucing uh still ade lagi. konon nak g tanam kat padang belakang kolej ney. sampai2 tengok bangkai uh da xde. yang ade tinggal kesan cuci ngan sekor kucing laen dok menghidu kesan uh tadi. dengan erti kate laen, kucing uh merupekan mak kepade anak kucing yang mati tadi uh. naluri ibu kan, mesti die bau lagi anak die. rase kesian makin kuat menyelubungi jiwe aku ney. tapi nak wat macam mane. da ajal die cam uh. hurmmm~

8 orang sedang menCONTENG dinding:

aisya umaira said...

ciannyer.... nape la org salu wat kejam kat kucing yg kiut nie.... hmmm

bUDaK nAKaL@pHiQUe said...

hurmmm...nta la...xde perikemanusiaan lgsg...hmmm

nur hidayah abd rashid said...

;( cian..

CKB said...

fer..gua tangkap nanges!

pika ruslan said...

laaaaaa...afiq nye blog ke!!x pasan sungguh~derr
bce entry ni igtkn blog pmpn kot..hahah~:P
nice entry,nway..shian kucin tuu..wuuuu~~

bUDaK nAKaL@pHiQUe said...

kenapekah dikatekan blog perempuan???sigh~

::cRuelLera La diVa:: said...

sbb ayat cam dak pompuan la fiq...hik3~
anyhow sian gler kot...touching~

bUDaK nAKaL@pHiQUe said...

sikit nye macho dikatekan ayt ppuan...dush~