hanya kerana KONDOM...

Thursday, March 17, 2011

sile bace petikan di bawah.

6 ditahan kes curi kondom RM850,000


2011/03/17

IPOH: Polis percaya menyelesaikan kes kehilangan kondom bernilai RM850,000 yang dilaporkan hilang pada 25 Januari lalu berikutan tertangkapnya enam lelaki dan penemuan semula barangan berkenaan. 

Ketua Polis Perak, Datuk Shukri Dahalan, berkata enam lelaki yang ditahan itu berusia 23 hingga 46 tahun yang bekerja sebagai pemandu lori, buruh am dan kerja sambilan.


Mereka ditahan pada 15 Februari lalu di sini, Bidor, Batu Gajah serta di Puchong dan Klang, Selangor.


"Hasil daripada pemeriksaan polis kemudiannya menemui 258 kotak berisi kondom di sebuah rumah di Puchong dan sebuah gudang di Klang, Selangor yang dipercayai digunakan untuk menyimpan barangan tersebut sementara menunggu pembeli," katanya pada sidang akhbar di sini hari ini. 

Tiga daripada lelaki berkenaan pernah ditahan sebelum ini atas kesalahan lampau. 

Beliau berkata empat daripada mereka telah dibebaskan dengan ikat jamin polis manakala dua lagi masih direman sehingga Sabtu ini. 

Kes itu disiasat mengikut Seksyen 407 Kanun Keseksan yang boleh membawa kepada hukuman penjara satu tahun hingga 10 tahun dengan sebatan dan denda, katanya. 
Beliau berkata dengan tangkapan serta penemuan barangan tersebut, polis percaya kes berkenaan selesai. 

Shukri berkata kehilangan kondom itu telah dilaporkan oleh pengurus kilang Sagami Manufacturers Sdn Bhd di Estet Perindustrian Bembam, Batu Gajah, Perak pada 26 Januari lalu apabila pihak berkenaan di Jepun menyedari kontena yang berisi kondom yang sepatutnya sampai di sana telah kosong. 

Kondom itu sepatutnya dihantar melalui Pelabuhan Klang. - BERNAMA 


petikan daripada Berita Harian.

macam haram perangai kan? kot ye nak untung pun, tak kan la mende cam tu pun korang nak sebat? beragak la sikit. macam dah tak de keje lain je yang ley dibuat kat dalam negare kite ney. ish3~

p/s: carik kije yang halal. baru berkat dunia akhirat. =)

0 orang sedang menCONTENG dinding: