kenduri kawen~

Monday, March 14, 2011

kembali menerjah. dah lame rasenye aku tak menulis. kalau ade yang merindui, trimas <-- perasan nak mampos. satu je nak cakap, bulu mate aku ari2 jatuh. sape punye keje ney?haihhh XD

tajuk tu bukan berkait dengan aku ye. aku punye kenduri kawen insya'Allah ujung tahun. tahun bile je yang xberape nak dikenal pasti lagi. hohoh. duit pun gune pitipitipu lagi galak nak citer pasal kawen. dusta.

dah cukup mengarut pasal intro yang tak berkait dengan ape yang aku nak citer sama lu orang. kalau bukan orang, sile keluar ye. hanye manusie are allowed to be here. =)

kisahnye terjadi pada suatu senja yang agak hening dengan kicau2 burung pulang ke sarang memasing sebab dah nak masuk waktu maghrib. <-- ni dah kes nak mintak kene sipak. sambadi tolong handle tuan tanah ney. dush~
kenape rase macam sewel je petang-petang ney. mungkin tersalah makan agaknye semalam. dunia...dunia~

ok...kembali ke jalan yang benar. tengok kat atas. sikit punye panjang merapu. subhanallah. terok betol perangai. skunk gua nak citer pasal kejadian mengerikan yang berlaku semalam. tajuk pasal kenduri kawen, tapi mengerikan. horror sungguh. jeng..jeng..jeng~ *tarik nafas dalam-dalam pade sape yang tengah marah n jangan lepas sampai habes cerite XD

kembali serious. semalam aku ngan budak2 kelas, ade la dalam 5 ke 6 bas <-- nampak benor nipunye(* 3 kerete je pada hal), bergerak menyelusuri segale jalan yang ade kat atas muke bumi Malaysia ney untuk ke majlis persandingan akak kepade member sekelas kami. masing-masing punye la excited nak pergi ney. yang menariknye rombongan uh majoriti gak la pakai kaler purple <-- kami tak berjanji ye. lokasi yang ditujui adalah di Melaka.

pade yang tak tau mane koordinat Melaka ney, tolong bukak buku sejarah edisi kedue, pade 'muka buku' tidak bernombor. hohoh. serious kembali. nak sampai Melake uh memang thrill gile. sesat kat Putrajaya. al-maklum la, den bukan orang sini. baru setahun jagung kat area ney. sorry la pade geng yang follow kereta kitorang semalam. bile lagi nak pusing-pusing Putrajaya kalau tak macam semalam. hahah. 

mesti ade yang tertanye-tanye kenape nak pergi Melaka tapi lalu kat Putrajaya. gile jaoh dol nak pusing. ikot PLUS sudah. tu pade mereka yang tau jalan la. tapi kitorang semalam kene pergi hamek member kitorang yang dudok area Sepang. tu pasal la kene lalu Putrajaya.

perjalanan diteruskan menuju ke destinasi yang pasti iaitu Melaka. dalam perjalanan uh, penumpang kereta kami dihiburkan dengan pelbagai gebangan tentang keunikan negeri Melaka oleh co-pilot kitorang. tu kisah dalam kereta kitorang je la. dalam kereta yang laen, wallahualam.

sampai kat lokasi yang dituju, kitorang makan xhengat. perot memang dah maen macam-macam lagu. dari lagu ballad, sampai la kat lagu yang berunsurkan metal. punye la nak menahan makan free kat rumah member. dah kenyang, perot pun dah menonjolkan diri, kitorang travel pulak pergi ke tengah bandar Melaka. niat sebenar hanye untuk mencari seteguk air. tak ley belah kan?? ngeng tol~

calon-calon gadis melayu season akan datang =P

masing-masing gembire pasal dah kenyang XD

mission utame: carik air (=_=")

selepas mission accomplished XD


dah puas jenjalan kat bandar Melaka, pergi pulak kat pantai Klebang. saje hamek angin pantai. tengok manusie-manusie jenjalan tepi pantai, ade yang maen layang-layang, makanan yang dijual pun ley tahan <-- padahal beli rojak buah je..dush~ , and yang paling menarik, kehadiran kuda kat tepi pantai uh. masing2 jadi jakun terus. haishhh~

rase macam pergi beraye pun ade ney XD



then, kitorang singgah kat rumah co-pilot kitorang tadi. hahaa~ memang padan la kuat menggebang dari tadi. rumah kat Melaka je pun. famili die memang frenly. terbaek la der. rojak buah mak hang buat memang terbaek. dan-dan puji. lalala~

then kitorang pun balek la ke sarang kami. sampai dah malam. before balek kolej, pergi lepak jap kat kedai mapley pasal perot masing-masing mintak diisi kembali. tangki da penoh, kitorang balek kat kolej. sampai bilik, masing-masing dah tak pikir panjang dah. bantal n tilam menjadi igauan time uh. penat weyh!!~

p/s: motif gile citer pasal ney. saje nak bagi korang yang tak juin semalam jeles. lalala~

10 orang sedang menCONTENG dinding:

Kierul Amin said...

ko cepat2 laa kawen pik...

muzamier mahadi said...

like2..huhuh

bUDaK nAKaL@pHiQUe said...

amin>> ko sapot ley??hahah
amier>> bile lg nk trip g sane??klu awl ckit ley singgah umah mak melake~

Kierul Amin said...

aq sapot buah sbijik.. ok x??hahaha~~

bUDaK nAKaL@pHiQUe said...

kedekot sungguh...haishhh

Kierul Amin said...

kira ok laa 2 kan..sapot gak kan??hahaha~~

Khapeace Khalead said...

As Salam, come, visit and follow my new blog: .

http://freewallpaperbyfkphotography.blogspot.com
contains Islamic Wallpaper using my own photo
-Dakwah kecil-kecilan

and

http://fkphotography-kk.blogspot.com/
Its all about my passion toward photography

TQVM, Have a nice day :) Wasalam

dakz kcek(o_O) said...

ntah~
cpt2 kawen ngan mem ecot!!!
n syer nk jd flower girl!!!!
ngeee~
=]

bUDaK nAKaL@pHiQUe said...

amin>> kudukut tol...hohoh
kk>> nice blog...wish that i can join =)
nad>> nak jugak jadi flower girl...ish3...hamekkk~ XD

Kierul Amin said...

flower boy ade x???muahahaha~~