rindu zaman MATRIK

Wednesday, June 8, 2011

yezza. bila dok tengok wall member-member matrik, tengok gambar-gambar zaman matrik dolu-dolu, gile rindu weyh!! kenakalan dan kejahatan yang telah dilakukan semasa kat sana memang menjadi kenangan terindah.


tapi yang menjadikan tak best bila ramai cikgu-cikgu yang best-best berpindah ke matrik laen. zaman matrik aku banyak buang masa petang kat padang. cuci-cuci mata sambil bermaen tenis dengan beberapa orang cikgu yang sekarang dah pindah. berperang mulut ngan dorang tu yang best. kutuk-kutuk, takde makan dalam punye. sume pakai maen hembus. hahaha~

ada gak cikgu yang tak ingat nama aku even sampai abes semester. maybe aku sangat-sangat humble *bermuka ketat* sampai cikgu nak tegur pun tak tau macam mana. hahaha. tapi at last, jumpe kat jabatan bertegur sapa jugak lah. asalnya anak buah kesayangannya selalu tak datang kelas. tetiba entah macam mana nama aku naek lak. sejak tu lah die mula boleh tegur aku ape sume. kalau tak...haremmmmm~ hahaha

bile dah jadi chief kat kelas tu, baru lah ramah sikit aku ney ngan cikgu-cikgu sekalian alam kat matrik tu. kalau tak, muka macam terlupa nak longgarkan skru-skru yang terlekat kat pipi ney untuk memberikan reaksi yang lebih positif seperti senyuman. hahaha~ sape yang kenal tu tau lah aku macam mana dulu.

so, geng-geng 53*gelaran untuk budak PDT sebab tu kod kat kad matrik kami...hehehe*, bila nak buat reunion?hew..hew..hew =P

badge geng 53

lagu keramat Kolej Matrikulasi Johor.

PERSADA GEMILANG 
 



Kami generasi harapan
Menjunjung citra mulia
Berdisplin Ketrampilan
Mercu tanda kejayaan 
  
Perkasakan jatidiri
Cemerlangkan akademik
Iltizam menuju jaya
Ikrarku padamu 
  
Kolej Matrikulasi Johor
Wahana ilmu berzaman
Majulah bangsa dan negara
Tuhan berkatilah 
  
Bersamalah dijayakan
Wawasan negara murni
Aspirasi kolej dihayati
Persada ilmu gemilang
 



5 orang sedang menCONTENG dinding:

One said...

jom la... same laa.. aku pn rindu gler time mtrx weeeiii... hehehe...

bUDaK nAKaL@pHiQUe said...

hahaha
soh la dak2 53 plan
dr senyap je group uh
hhohoh

Anonymous said...

kau mmg muka ketat!! sape g ckgu2 tennis yang da pindah wehh??

bUDaK nAKaL@pHiQUe said...

haremmm nye anon...hahah
cikgu azrani da blah g kmpk, cikgu y sorg lg tu kje kt kementerian...bru jpe dlm minggu ney...hohoho

Fateen Faiqa said...

kampittt!!! teeheeee.. :D kau wat pe g nyebok dkat KMJ lagi? da la g tak ajak2... grrrrrrr