dah bagus sangat?

Wednesday, August 3, 2011

situasi 1: di sekolah
hari ni aku dengan penuh dedikasi mengikut arahan bonda terchenta menghantar adik ke sekolah. sampai kat kawasan sekolah, adik aku turun. aku terperasan sekumpulan budak sekolah lebih kurang umur adik aku, dalam lingkungan 13-14 taun. lelaki. pergerakan yang agak lambat. kereta aku sukar untuk bergerak akibat terhalang dari pergerakan ala kura-kura mintak penyepak sulung. 

tinnnnnnnnnnnnnnn!!

hambek kau. hon sekali. aku dulik ape kalau depan sekolah taley kasik bunyik itu hon. kumpulan tadi memandang aku dengan penuh rasa ketidakpuasan hati yang sangat membara. jelas terpancar dari wajah jambu sekor-sekor. apa aku dulik, kau halang jalan aku, nak aku bersopan? boleh jalan.

tetiba, aku perasan salah seorang dari mereka mengangkat tangan and....middle finger up. wah kau, pailang naa. mentang-mentang kau ramai, ingat aku goyang. muka jambu nak tunjuk pailang dengan aku. kau kencing pun tak abes tos lagi nak lagak samseng. cheh!!


situasi 2: bazaar ramadhan
wah. semua sedap. mission fail mencari nasi kerabu faveret. arghh. tension. takpe, mission diteruskan mencari juadah laen. 

tetibe terpandang seseorang. budak tadi!! yang menayangkan jari tengah berkurapnye tengah hari tadi. dengan family. gile baek depan parents kau. aku perhati je perangai die. memang tak ley blah. lakonan yang mantap. boleh geng dengan player singkapur yang kuat berlakon tu. boleh menang oscar awards. 

"kau ramai-ramai memang pailang, depan family pijak semut pun semut boleh kata hai kat kau sambil lambai-lambai tanda tak mati"

budak sekarang pandai berlakon depan parents. berlakon baek. kat sekolah, perangai kurang sikit dari setan. gua ingat lu bagus sangat tadi. cheh!!

6 orang sedang menCONTENG dinding:

hazirah hasran said...

esok wa trn BP..kasi tomoi itu budak...*grrrrrrr~!!

akubulat said...

Muka ko yang jambu,tue pasal budak xtatot kat ko..
kasi garang ckit der!!!..

p/s; nk nasik kerabu super duper best,dtg lah TERENGGANU!

pHiQUe iPiN said...

*hazirah hasran* tomoi ye??byk goyang oo sekalang...haha

pHiQUe iPiN said...

*akubulat* pahal ak lak?? muke legend ney der...suke2 kate jambu...haishh

p/s: nk dtg ganu bukan ko ad pn nk mintak blanje...ko bukan kat JB ke??hohoh

Mizah Adam said...

mmg sah la kencing tak habes tos lagi. hampeh

pHiQUe iPiN said...

da la kuat kencing, kencing tak abes tos lak...adoii...hancingg!! =P