kembali berceloteh~

Monday, February 21, 2011

tu dia tajuk post kali ney...cam da agak lame gak la xupdate mende alah ney ak rase...tapi ap buley wat....taik kambing bulat2....hohoh
anyway....salam ak berikan sebagai pembuka kata...hohoh
hmmmm...ap gaknye celoteh ak kali ney gaknye kan?? juz nak share ngan sume y melewati blog ney untuk same2 merenung mase depan negare kite ney...nape ak tetibe nak berkongsi pasal ney???senang je sebabnye
skunk ney nga musim mengundi bagi kebanyakan IPT kat dalam negare kite ney...cam post2 ak y sebelum ney, ak da bagi tau y ak ney bukan la pro mane2 cawangan o parti2 mushibat y sibuk bergadoh sane sini mempertahankan pendapat masing2.. hah...da rase cam politik sangat la kan blog ney??bukan ap, juz ikot musim...abes election ney, abes la story pasal ney...pada y xsuke ley la tinggalkan pesanan ke pape tok ak hentikan sume mushibat2 ney kan???hohoh
ak memang tanak amek port pasal mende2 caney...tapi y jadi masalah nye skunk bile tindakan2 y dilakukan dalam mempromosikan calon2 y bertanding...menariknye kat tempat ak ney, macam2 hal la y berlaku
tentangan itu, tentangan ini...sane xsuke, sini xsuke...sane kutuk sini, sini kutuk sane
ni baru tadi ak denga kes simbah menyimbah berlaku kat dalam kampus y aman lagi makmur n membahagiekan ney...bahagie ke???tepuk dada, tanye la iman...kalau tepuk dahi, meh sini ak tolong tepukkan dahi uh laju2...hahah
ap kaetan simbah menyimbah ney ngan kempen mushibat2 ney??
nah...bese la...pengaruh media...dulu ak ingat ah long je wat kije2 camney...men simbah2 cat bagai
korang ney nak berkempen ke nak tunjuk gangster kat kampus ney???
kalau korang betul la nak berkempen, tunjukkan y korang uh matang dalam setiap tindakan
macam mane orang nak mengundi kalau macam ney la perangai korang semase berkempen???
mungkin calon2 uh xde la terlibat secara xlangsung..tapi mushibat2 y wat kije ney y wat ak sakit hati
da la kempen xseberape, kontroversi je lebey...hasilnye sok???sampah masyarakat....
kalau macam ney la budaye berkempen dalam kampus, ak dapat bayang sape y bakal menerajui tampuk kepemimpinan negare satu ketike nanti...sumenye samseng2 jalanan y hanye tau ikotkan nafsu amarah korang uh dalam melaksanekan tindakan korang uh
nak tanye sikit la yep...seronok ke wat kerje2 caney???ap faedah korang dapat???
berkempen kalau macam ney la gayenye, xpayah la pasney nak wat pilihanraye ke hape
wat semak otak je for those y benci budaye semacam ney
kitorang y xberpihak mane2 pihak ney da naek rimas ngan tindakan2 bangang macam ney
kalau betul korang nak bertanding dalam pilihanraye kampus, korang nak pertahankan pendapat korang dalam sesuatu isu, ap la salahnye dengan cara berdialog, debat, pidato maupun syarahan supaye orang2 macam kami ney ley tau sape y paling berkaliber untuk diundi...bukan ngan kisah2 kontroversi tok meraih undi simpati dari segenap lapisan warge universiti ney
KAMI DA BOSAN!!

p/s: jangan terlalu taksub dalam berpolitik...amek tau sikit2 hal caney xpe...bile terlalu taksub, takut berlaku perpecahan antare umat y akan melemahkan kite di mase akan datang...renungkan~

4 orang sedang menCONTENG dinding:

cantek;) said...

btol2! cena nk jadi pemimpin kalo pangai camtuh alahai sebelum nak tuding jari ke arah mana mana pihak apa kata cermin diri dulu kan3. idok le owg ngate kite

bUDaK nAKaL@pHiQUe said...

yupp....
bukannye pe...berkempen bia care y btul
lawan idea, tgk spe lg bagos ngan lontaran idea
org nk undi pn tau sape lg bagos tok diundi
bukan ngan kontroversi
masing2 nk salahkan pihak lawan masing2
sampai bile pun xkan abes klu cam uh la gayenye

aisya umaira said...

y baek bermusuhan hnye sbb politik... TOLONGLAH!!!

bUDaK nAKaL@pHiQUe said...

y baek ka x baek yep???huhuh
anyway, mmg sgt2 xbaek kalau bermusuhan lagi2 sesame umat~ =)