kalau itu takdirnye~

Sunday, February 27, 2011

ape buley buat. da naseb badan. ye dak?? tu la yang ley ak cakap tok interkolej kali ney. naseb kitorang tersilap percaturan n taktikal. da try semampu yang buley. tapi ape kan daye, luck dorang lebey tem final. kitorang luck gak. tapi kat quarter n semi jep. sampai final sume ilang. mane x nye, luck kitorang kat quarter tadi pasal kolej yang kitorang patut lawan uh xdatang. ape punye sengal da ley proceed to next level tapi tanak datang. tapi mungkin ad sebab yang munasabah tok diterime akal kenape dorang sanggup tak nak proceed. nak kate kitorang kuat, xde maknenye. sume player average jep mane yang layak ke quarter. xde la nak kate team ney yang paling kuat ke ape. sampai lak kat semi, kitorang nye luck muncul bile taktikal kitorang menjadi. segale plan kitorang berjaye. tapi sampai kat final, luck uh ilang ntah ke mane. dorang g lepak mines tapi lupe jalan nak balek kot. haram jadah tol. hohoh. tapi tu sume kuase tuhan kan. lagi pun adat la. maen sukan ney mesti ade yang menang n ade yang kalah.
tapi bagus gak la tadi dak2 ney maen. sume da bagi yang terdaye tok menang. cume tu la, naseb nye xde. overall team da wat habes baek. same2 ad salah. yang penting dorang ad pendedahan dalam game. especially for the newbie. n ak pulak, dapat la pendedahan camne nak pilih string yang betul kali ney. string yang ak pakai uh macam papan. keras kejung. pukul slow pun ke laut. kalau laju lagi la cam maen  baseball lak rase nye. so, for rookie2 kat lua sane uh yang berminat nak maen tenis, pilih la string ngan tali y betul. cadangan dari ak, amek tali crossfire n tension bagi 55-57. tu da paling cantek la uh. lebey dari uh, kompem cam papan jadinye.
dari sudut crowd lak, mungkin pendedahan uh xde la kot. kite orang Malaysia ney, satu je la yang ak kurang minat nak tengok. bile da name nak syko orang uh, syko bia beragak la. tenis xmacam sukan laen. korang nak bising keliling ke hape. kalau korang layan game internasional, mane ad dorang bising2 cam korang wat tadi. sume dok diam2 dok kunyah kuaci ka, makan anjing panas ka (hot dog) sambil enjoy ngan game y dipersembahkan. yang tukan syko ney lak mulut sekor2 cam haram. ad tu siap syko secare peribadi. ad la sorang player perempuan ney bertudung labuh, siap kene soud ape korang nak tau?? dialog die ad la lebey kurang caney:
tu die, ustazah nak wat serve. 
  
hanye sekadar gambar hiasan XD

ad lagi ayat2 yang kurang peradaban yang keluar tem dorang syko2 tadi. tapi memang kesian la tengok dak uh kene tadi. ape la salah die nak pakai cam uh n bermaen sukan. pemahaman dorang tentang adab bersukan ney sangat2 lemah. tujuan utame bersukan ney antare laen nak mengukuhkan persahabatan antare kolej2 kediaman kat dalam U ney. mane g semangat kesukanan yang da diterapkan dalam koko yang korang amek dulu uh??hmmm
skunk gua da rase penat semacam ney. nak g mandi, solat n tido sampi ke pagi sok. niat nak ponteng kelas pagi sok da menebal ney. tolong la ingatkan ak jangan wat hal lagi sok. hohoh...challoooo~

p/s: ak da semakin gelap. tinted(name panggilan ak kat kolej...hohoh) da tahap berape % nta ney. kalu g scan kat JPJ, kompem sangkot. haiyakkk =S

3 orang sedang menCONTENG dinding:

nur hidayah abd rashid said...

haha kelakar! nape tak mintak losyen kat rumate haha ;D

idAti mALek said...

ooo....saba je la noo

bUDaK nAKaL@pHiQUe said...

k.long>> hohoh...gelak lak...tgu la masum nti...betape 'putih'nye kome uh nti...hahah
dati>> nga saba ney...hohoh